Stránky

24. 6. 2014

Za Gibsonem do Varů

Mezinárodního Filmového Festivalu Karlovy Vary se letos zúčastní i herec, producent a režisér Mel Gibson. Při této příležitosti převezme Křišťálový globus za umělecký přínos světové kinematografii. Na festivalu budou promítány snímky Apocalypto (který režíroval) a Šílený Max (kde hrál hlavní roli).

Ve Varech ale budete mít příležitost potkat i herečku Lauru Dern, herce Michaela Pitta, herečky Fanny Ardant a Asii Argento a režiséry Pawela Pawlikowskiho, Bonga Joon-hoa a Williama Friedkina (Vymítač ďábla, Francouzská spojka). Mnozí z nich přijedou na festival představit své nové kousky.

V neposlední řadě tam budete mít možnost potkat mě, budu totiž letos zastupovat Česko-Slovenskou filmovou databázi (ČSFD) coby jeden z jejích agentů. Pokud vás zajímá, jaké filmy tam s největší pravděpodobností navštívím (nebo zkrátka sami lovíte inspiraci), můžete nahlédnout do mého programu.

S tím souvisí i to, že před festivalem, v jeho průběhu a i po jeho skončení se zde budou vyskytovat recenze jak na filmy, které půjdou i do běžné distribuce (minimálně se můžete těšit na Díru u Hanušovic Miroslava Krobota, dokument o Martě Kubišové režisérky Olgy Sommerové s názvem Magický hlas rebelky, či na drama Chlapectví v režii Richarda Linklatera), tak na mini-recenze snímků, které se dost možná českým kinům vyhnou (nicméně všechny tyto filmy budou patřičně označeny štítkem KVIFF). Zároveň se vynasnažím pravidelně poskytovat reportáže nebo alespoň fotoreportáže (ve stylu např. Křtu DVD Vlk z Wall Street) přímo z Karlových Varů. Jinak si samozřejmě budete moci každý den pročítat mé komentáře k jednotlivým filmům a zápisy do festivalového deníku přímo na ČSFD.

Festival potrvá od pátku 4. července do soboty 12. července 2014. Pokud se na něj také chystáte, tak vám přeji, ať se v tom kinematografickém bludišti neztratíte, a aby se vám všem podařilo urvat vstupenky na filmy, které budete chtít vidět (po loňské zkušenosti vím, že to není zrovna dvakrát jednoduché).



Žádné komentáře:

Okomentovat