26. 6. 2016

Hra peněz (Money Monster) – Recenze – 80%

V thrilleru Hra peněz herečky a režisérky Jodie Foster hraje George Clooney samolibého finančního experta Leeho, který prostřednictvím vlastního televizního pořadu radí divákům, jaké akcie na burze kupovat a jaké naopak prodávat. Moderování ekonomicky-zábavné show plné nadsázky a makléřské hantýrky si užívá a nekouká po tom, jestli třeba neodhadl finanční trh špatně. Což se mu vymstí.
 
Hra peněz (Money Monster) – Recenze
Zdroj fotek: falcon.cz

24. 6. 2016

Den nezávislosti: Nový útok (Independence Day: Resurgence) – Recenze – 70%

Na novém Dni nezávislosti je nejzajímavější asi to, jak ho na sociálních sítích i jinde na internetu lidé zmiňují v souvislosti s tím, jaká je to zábavná náhoda, že Velká Británie ohlásila vystoupení z Evropské Unie plus mínus ve stejný den, kdy má film s tímto názvem premiéru. Přičemž ze všech světových metropolí, jež ve filmu dojdou k újmě, dopadne nejhůř shodou okolností právě Londýn…

Jinak je Den nezávislosti: Nový útok našlapaným trikovým sci-fi blockbusterem za 165 milionů dolarů, který natočil původem německý megaloman Roland Emmerich. Zároveň je pokračováním jeho vlastního sci-fi Den nezávislosti z roku 1996. A dvacet let neuběhlo pouze mezi premiérami obou filmů, ale i v jejich fikčním světě budoucnosti, v níž lidstvo opět bojuje s mimozemskou invazí.
 
Den nezávislosti: Nový útok (Independence Day: Resurgence) – Recenze
Zdroj fotek: cinemart.cz

22. 6. 2016

Léto All Exclusive (Babysitting 2) – Recenze – 10%

Především je tato francouzská komedie pokračováním snímku Babysitting z roku 2014, který u nás v kinech nešel a ani nevyšel na DVD. Nicméně to nevadí, protože na Létu All Exclusive naštěstí není poznat, že by to mělo být pokračování čehokoli.

Zápletka jedničky se podle všeho točila kolem hlídání dětí. Pokračování má sice originální název Babysitting 2, ale o hlídání dětí tam není ani zmínka (kromě toho, že jeden z hrdinů nakreslil o hlídání dětí komiks). Možná jde ale o nějaký francouzský humor, který nechápu.

Parta zhruba pětadvacetiletých Francouzů (čtyři chlapci a dvě slečny) jedou na dovolenou do Brazílie, kde otec jedné z dívek (Christian Clavier) vlastní hotel a nechá je tam zadarmo bydlet. Po dni užívání si na pláži se pánové rozhodnou udělat si výlet po okolí, přičemž je jim vnucena stoletá babička s elektrickou motokárou, matka toho hoteliéra. Když se 24 hodin od svého odchodu nevrací, je jasné, že se ztratili. Slečny naštěstí u hotelu najdou go-pro kameru jednoho z nich a řeknou si, že by na ní jejich výlet mohl být zaznamenaný. A také že ano!

Léto All Exclusive (Babysitting 2) – Recenze
Zdroj fotek: bontonfilm.cz

21. 6. 2016

Tohle je náš svět (Captain Fantastic) – Recenze – 60%

Shodou okolností šel v našich kinech zhruba před rokem český dokumentární film Stále spolu, který se zabýval něčím velmi podobným jako americký nezávislý snímek Tohle je náš svět, a sice rodinou žijící alternativním stylem života vzdálenému veškerému kapitalismu, konzumerismu, veřejnému školství a moderním technologiím – v lánu přírody mimo dosah civilizace.

Charismatická a respektovaná hlava rodiny, otec Ben (Viggo Mortensen), vybudoval se svou ženou (která na začátku filmu umírá a následný děj spočívá v tom, že se zbytek rodiny vydává na její pohřeb) improvizované obydlí uprostřed kanadského pralesa, kde mnoho let žije samostatně a svobodně se šesti dětmi. Všichni pro obživu loví zvěř a pěstují vlastní rostliny, trénují si fyzickou kondici a znalosti nutné pro přežití v divočině, učí se bojovat a ovládat zbraně, jako jsou nože a luky s šípy, a zbytkem společnosti i společenským systémem hlasitě opovrhují. Děti jsou vzdělávané svým otcem na vysokoškolské úrovni.
 
Zdroj fotek: aerofilms.cz

20. 6. 2016

Centrální inteligence (Central Intelligence) – Recenze – 50%

Vybíjená (2004) byla fajn a Millerovi na tripu (2013) byli dokonce moc fajn. Nyní americký režisér Rawson Marshall Thurber natočil Centrální inteligenci, akční buddy komedii ve stylu Křižovatky smrti nebo Policajta z Beverly Hills.

Bob (Dwayne Johnson) je elitní agent CIA. Calvin (Kevin Hart) je obyčejný účetní. Přesto je proti své vůli zatažen do nebezpečných honiček s jinými agenty, se zabijáky a s teroristy, protože on jediný může Bobovi pomoct rozšifrovat tajné souřadnice v účetních protokolech, díky nimž Bob bude moci očistit své jméno.
 
Centrální inteligence (Central Intelligence) – Recenze
Zdroj fotek: cinemart.cz

17. 6. 2016

Realita (Réalité) – Recenze – 90%

Francouzský film Realita je napůl ve francouzštině a napůl v angličtině a má hrozně zvláštní, až surrealistický děj, v němž se proplétají příběhy několika postav.

  • Táta malé holčičky jménem Realita zastřelí kance a při vyvrhávání jeho vnitřností mu vyvrhne z břicha i videokazetu. Holčička si jí všimne a upozorní na ni, leč oba rodiče začnou tvrdit, že žádná videokazeta neexistuje.
  • Televizní kameraman chce natočit vlastní film o vraždících televizorech a dostane od producenta za úkol vymyslet křik, který budou ve filmu vydávat oběti těch televizorů.
  • Ten samý producent má problémy s nějakým uměleckým režisérem, který zbytečně plýtvá materiálem.
  • Televizní moderátor pořadu o vaření (oblečený do kostýmu obří krysy) má po celém těle divnou vyrážku a svědění, ale ta vyrážka není vidět, takže si všichni myslí, že jen simuluje, nebo že je na hlavu.
  • Ředitel školy, kam chodí Realita, má podivné sny, v nichž v ženských šatech jezdí po městě v terénním džípu. Chodí se o nich radit k psycholožce, která je manželkou výše zmíněného kameramana.

Realita (Réalité) – Recenze

15. 6. 2016

Hledá se Dory (Finding Dory) – Recenze – 70%

Po třinácti letech přichází do kin pokračování filmu Hledá se Nemo, v němž starostlivý rybí táta Marlin našel s pomocí zapomnětlivé rybky Dory svého ztraceného synka Nema. Děj se tentokrát točí právě kolem Dory, která si náhodou vzpomene na své rodiče, které neviděla od dětství, a rozhodne se je najít (a je hlavní hrdinkou filmu). Marlin s Nemem jí v tom samozřejmě pomohou, neboť se obávají, že by se Dory, trpící ztrátami krátkodobé paměti, mohla sama snadno ztratit.

Hledá se Dory (Finding Dory) – Recenze
Zdroj fotek: falcon.cz

Podfukáři 2 (Now You See Me 2) – Recenze – 40%

Ačkoli Podfukáře 2 již nenatočil Louis Leterrier (který si místo nich střihl komedii Grimsby), nýbrž Američan s čínskými předky Jon Murray Chu (G.I.Joe 2), tak jsou do značné míry stejní jako jednička, takže pokud se vám tři roky staří Podfukáři líbili, bude se vám s nejvyšší pravděpodobností líbit i jejich pokračování.
 
Zdroj fotek: freeman-ent.cz

10. 6. 2016

Warcraft: První střet (Warcraft) – Recenze – 60%

Dost možná nejočekávanější fantasy roku je adaptací populární počítačové hry Warcraft, která má po celém světě miliony příznivců. Snímek natočil Duncan Jones, režisér chytrých a překvapivě levných sci-fi Moon a Zdrojový kód, který na Warcraft: První střet dostal štědrých 160 milionů a mohl se tudíž pořádně rozjet a pokud možno se pokusit překonat prokletí hollywoodských adaptací počítačových her, o nichž se už dlouho traduje, že nedopadají dobře jak kvalitativně tak mnohdy i z hlediska tržeb.
 
Warcraft: První střet (Warcraft) – Recenze
Zdroj fotek: cinemart.cz

V zajetí démonů 2 (The Conjuring 2) – Recenze – 80%

Nejlepší mainstreamový hororový režisér současnosti James Wan opět cuchá nervy v pokračování své asi nejlépe přijímané děsivé lahůdky v podobě V zajetí démonů. Spirituální bojovníci s duchy, přízraky a jinými temnými bytostmi manželé Warrenovi (Patrick Wilson, Vera Farmiga) se tentokrát vydávají do Londýna, kde jsou rozvedená matka a její čtyři děti strašeny ve starém domě, odkud se je snaží vyštvat jeho předchozí (dávno zesnulý) majitel.
 
V zajetí démonů 2 (The Conjuring 2) – Recenze
Zdroj fotek: freeman-ent-cz

6. 6. 2016

Assassin (Nie yin niang) – Recenze – 40%

Výjimečně si vypůjčím oficiální synopsi distributora: „Filmová báseň jednoho z největších filmařů současnosti zasazená do Číny 9. století je vizuálně omračujícím vyprávěním s prvky žánru wuxia (čínského ekvivalentu středověkého rytířského eposu s prvky fantasy). Jeho hrdinkou je profesionální vražedkyně Nie Yinniang, která poté, co selže ve svém úkolu, dostává od své paní rozkaz vrátit se do svého rodného kraje a zabít muže, jemuž byla kdysi přislíbena – svého bratrance, který dnes velí největší vojenské oblasti v severní Číně.“
 
Assassin (Nie yin niang) – Recenze
Zdroj fotek: filmeurope.cz

3. 6. 2016

Želvy Ninja 2 (Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows) – Recenze – 30%

Pokračování předloňských Želv Ninja se nese ve velmi podobném duchu, jen s několika změnami, ve všech případech k horšímu:

  • Jednička byla spotřební zábavou určenou zejména pro osmi až dvanáctileté chlapce. Dvojka pamatuje i na mladší děti, neboť je ještě primitivnější a infantilnější.
  • Příběh jedničky byl hloupý a přirozeně obsahoval i řadu nelogických či nesmyslných kiksů. Dvojka je z hlediska děje vyloženě idiotská, nedomyšlená a její scénář je odfláknutý, a navíc už to ani není naivně roztomilé.
  • Megan Fox neumí hrát, což stále platí. Odtažitý a nevýrazný český dabing v jejím případě ještě podtrhuje její už tak dost dřevěný výkon.
  • Titulní želví hrdinové a jejich hlášky prostě v českém dabingu nezní cool, ať už se nadabují jakkoli.
  • Will Arnet už nehraje nesmělého nesympatického blbečka, ale namyšleného a samolibého nesympatického blbečka.

Želvy Ninja 2 (Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows) – Recenze
Zdroj fotek: cinemart.cz