29. 5. 2016

Správní chlapi (The Right Guys) – Recenze – 80%

Americká krimikomedie Správní chlapi se odehrává v Los Angeles v roce 1977 a jejími hrdiny jsou nájemný ranař Jackson (Russell Crowe), který si nechává platit za mlácení lidí na objednávku, a ne moc schopný soukromý detektiv Holland (Ryan Gosling), jemuž Jackson nedávno v rámci něčí zakázky zlomil ruku. Ty dva dá dohromady případ, v němž pátrají po údajně nezvěstné (ve skutečnosti mrtvé) vnučce nějaké senilní babičky. Vtip je v tom, že tento případ postupně rozroste do obrovského kolotoče vražd, mafie, podplácení na nejvyšších postech a pornografického podsvětí.

Správní chlapi (The Right Guys) – Recenze
Zdroj fotek: freeman-ent.cz

28. 5. 2016

Angry Birds ve filmu (The Angry Birds Movie) – Recenze – 60%

Jakýsi tropický ostrov obývají nelétaví ptáci, jež žijí v permanentní harmonii a v klidu. Až na trojici Ruďák, Žluťas a Bombas (jeden je konfliktní, druhý je na speedu a třetí vybuchuje), kteří se chovají agresivně a jsou za to ostatními odsuzováni. Pak jednoho dne připlují na ostrov zelená prasata, která se nejprve tváří přátelsky, ale pak pokoutně ptákům ukradnou veškerá jejich vejce. Ptáci se rozhodnou pod velením Ruďáka své budoucí potomstvo vybojovat zpět, čemuž je věnována poslední třetina filmu. A TO JE CELÝ DĚJ.
 
Angry Birds ve filmu (The Angry Birds Movie) – Recenze
Zdroj fotek: falcon.cz

27. 5. 2016

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (Alice in Wonderland:Through the Looking Glass) – Recenze – 40%

Alenka v říši divů: Za zrcadlem je pokračováním Alenky v říši divů z roku 2010. Tim Burton se jí ujal už pouze z pozice producenta a režii po něm přebral James Bobin, režisér dvojice nedávných (zdařilých) loutkových filmů s Mupety a několika dílů zábavné show Aliho G se Sachou Baronem Cohenem. Scénáristka Linda Woolverton (Disneyho Kráska a zvíře, Zloba – Královna černé magie a Burtonova Alenka) naopak zůstala. Takže docela solidní tým. Přesto je s podivem, jak moc nefunkční snímek Alenka v říši divů: Za zrcadlem je, a jak moc působí jako slaboučký odvar svého šest let starého předchůdce.
 
Alenka v říši divů: Za zrcadlem (Alice in Wonderland:Through the Looking Glass) – Recenze
Zdroj fotek: falcon.cz

24. 5. 2016

Maggie má plán (Maggie´s Plan) – Recenze – 70%

Maggie (Greta Gerwig) nikdy neměla dlouhodobý vztah a prakticky už zanevřela na možnost potkat toho pravého. Pak se ale zamiluje do profesora antropologie Johna (Ethan Hawke), jenž je nešťastný ze svého manželství s egoistickou Georgettou (Julianne Moore). Párkrát se spolu přátelsky sejdou a následně se spolu jednoho dne vyspí.

Následuje skok o tři roky dopředu, během nichž evidentně došlo k Johnovu rozvodu s Georgettou a k jeho sňatku s Maggie, s níž má malou holčičku. O své dvě děti z prvního manželství se s Georgettou nepravidelně střídá, takže Maggie se občas musí starat rovnou o tři děti. Horší však je, že z její lásky k Johnovi mnoho nezbylo, a že Johnovy city k ní také již před časem začaly vyprchávat. Napadne ji tudíž, že by mohla Johna vrátit jeho exmanželce…
 
Maggie má plán (Maggie´s Plan) – Recenze
Zdroj fotek: cinemart

17. 5. 2016

X-Men: Apokalypsa (X-Men: Apokalypse) – Recenze – 70%

Magneto (Michael Fassbender) žije se svou ženou a dcerkou kdesi v Polsku a úspěšně se mu daří tajit, že má superschopnosti.

Raven (Jennifer Lawrence) se ve Východním Berlíně setkává s Nightcrawlerem.

Profesor Charles Xavier (James McAvoy) spolu s dalšími X-Meny nadále provozuje univerzitu pro mutanty.

V Káhiře se probouzí deset tisíc let starý, neporazitelný a nesmrtelný mutant (Oscar Isaac), uctívaný dávnými civilizacemi coby bůh, s plánem zničit a ovládnout svět.
 
X-Men: Apokalypsa (X-Men: Apokalypse) – Recenze
Zdroj fotek: cinemart.cz

14. 5. 2016

Sousedi 2 (Neighbors: Sorority Rising) – Recenze – 50%

V úplně první scéně tohoto filmu Rose Byrne pozvrací obličej Setha Rogena během sexu. To sem píšu hlavně proto, aby bylo od začátku jasné, jaký typ humoru očekávat.

V prvních Sousedech šlo o to, že Mac a Kelly (Rogen a Byrne) vstoupili coby novopečení rodiče do otevřeného konfliktu s bandou vysokoškoláků vedených Teddym (Zac Efron), co si ve vedlejším domě založila bratrstvo, a otravovala tak celé okolí hlučnými večírky, prodáváním sádrových odlitků svých penisů na ulici a děláním bordelu obecně. V tomto pokračování musejí všichni tři spojit své síly a zbavit se naopak rozjíveného sesterstva, jenž Teddy pomohl vybudovat ve stejném domě, ale přerostlo mu přes hlavu, a kterému šéfuje energická Shelby (Chloe Grace Moretz). Jde o to, že Mac a Kelly chtějí svůj dům prodat, ale jakýkoli potenciální zájemce koupi okamžitě odřekne, jakmile si všimne, kohože to bude mít za sousedy.
 
Sousedi 2 (Neighbors: Sorority Rising) – Recenze – 50%
Zdroj fotek: cinemart.cz

13. 5. 2016

Svátek matek (Mother´s Day) – Recenze – 30%

Pokud doufáte, že nová komedie Garryho Marshalla (Pretty Woman) bude konečně něco jiného, než jeho poslední dva snímky Na sv. Valentýna a Šťastný Nový rok (tj. nudné a zbytečně zdlouhavé spletence několika banálních příběhů v režii někoho, kdo už dávno ztratil cit pro dynamiku a tempo), tak budete zklamaní, protože tento popisek se bohužel přesně hodí i na Svátek matek.
 
Svátek matek (Mother´s Day) – Recenze
Zdroj fotek: freeman-ent-.cz

10. 5. 2016

Jak přežít single (How to Be Single) – Recenze – 60%

Alice (Dakota Johnson z Padesáti odstínů šedi) si po čtyřech letech vztahu přestane být jistá sama se sebou a navrhne přítelovi krátkou pauzu (během níž se např. vyspí s náhodným barmanem), jenže přítel si během tohoto oddechového období stihne najít nějakou jinou známost a Alice zůstane single napospas New Yorku.
 
Jak přežít single (How to Be Single) – Recenze
Zdroj fotek: freeman-ent.cz
 

4. 5. 2016

Captain America: Občanská válka (Captain America: Civil War) – Recenze – 80%

Třetí díl Captaina Americy je z celé trilogie nejdelší a nejlepší. Při svých dvou a půl hodinách nabízí hromadu děje, spoustu akce a nepřeberné množství postav, mimo jiné většinu týmu Avengers a dokonce i několik nováčků do party. Jde o megafilm s obrovským rozpočtem a hvězdným obsazením, na nějž ovšem téměř nemá smysl vyrážet, pokud jste neviděli jeho předchozí díly a oba díly Avengers a nevyznáte se tím pádem v jednotlivých postavách a v komplikovaných vztazích mezi nimi.
 
Captain America: Občanská válka (Captain America: Civil War) – Recenze
Zdroj fotek: falcon.cz