28. 12. 2013

Zpátky do ringu (Grudge Match) – Recenze – 60%

Nebudu zastírat, že jsem se trochu bál toho, jak film s Robertem De Nirem a Sylvesterem Stallonem, kteří si to rozdají na férovku v boxerském ringu, dopadne. Přeci jen, jsou to už pánové v letech a jejich obsazení do rolí bývalých boxerů bylo hlavně v případě De Nira poměrně překvapivým tahem, neboť ten v posledních letech přesedlal hlavně do komedií, kde hrál většinou jen neškodné důchodce a dědečky. Že budou jejich vzájemné souboje realistické a přirozené, nebylo vůbec jisté.

Stallone a De Niro oznamují svůj zápas

Filmy za rok 2013 v luxusním sestřihu

Pozor, některé z těch filmů ještě neměly premiéru v ČR.


27. 12. 2013

47 Róninů (47 Ronin) – Recenze – 50%

První celovečerní snímek režiséra Carla Rinsche je inspirován dávnými japonskými historickými událostmi, kdy se 47 róninů (samurajové, jejichž čest byla pošlapána a všichni jimi pohrdají) vzepřelo rozkazu císaře a vydalo se pomstít nespravedlivou smrt svého pána, kterému sloužili. Tento námět byl již mnohokrát v Japonsku zfilmován, nicméně toto je jeho první americké zpracování, jehož tvůrci se navíc rozhodli starou historku o cti, oddanosti a odvaze „vylepšit“ řadou digitálních efektů a zamontovali do příběhu obří démony, čarodějnici, kouzelné meče, lesní přízraky, zmutované supermnichy a nejaponského hlavního hrdinu (Keanu Reeves) a s ním související romantickou linii.

Hlavní hrdina se svým pobočníkem

26. 12. 2013

Hobit: Šmakova dračí poušť (The Hobbit: The Desolation of Smaug) - Recenze - 80%

Rok se s rokem sešel a máme tu prostřední část epické trilogie podle knižní předlohy J. R. R. Tolkiena s názvem Hobit. Předpokládám, že ti z vás, kteří se na Šmakovu dračí poušť vypraví do kina, už viděli jedničku, takže jistě nemá smysl tu sumírovat, o čem film je, kdo jsou jeho hrdinové, o co jim jde a kdože má být ten Šmak.

Bilbo se ocitá nad korunami temného hvozdu.