30. 8. 2017

Loganovi parťáci (Logan Lucky) – Recenze – 70%

Režisér Steven Soderbergh (Erin Brockovich, Bez kalhot) se před časem zařekl nadále točit celovečerní filmy pro kina a odešel pracovat do televizního prostředí, kde se věnoval režii seriálu Knick: Doktoři bez hranic. Nyní se však vrací do kin s kriminální komedií Loganovi parťáci, která svým názvem i námětem nápadně připomíná jeho trilogii Dannyho parťáků.

Opět jde totiž o příšerně komplikovanou loupež obrovského množství peněz. Tentokrát si ji naplánuje dělník a řidič bagru Jimmy Logan (Channing Tatum), poté co ho neférově vyhodí z práce, a vezme si na pomoc svého jednorukého bratra (Adam Driver), svoji sestru (Riley Keough), experta na výbušniny Joe Banga (Daniel Craig) a jeho dva dementní bratry. Joe Bang navíc zrovna sedí ve vězení, takže je potřeba ho odtamtud tajně vysvobodit, provézt s ním loupež a následně ho do vězení vrátit, aby si nikdo z ostrahy tohoto manévru nevšiml.
 
Loganovi parťáci (Logan Lucky) – Recenze
Zdroj fotek: bontonfilm.cz

25. 8. 2017

Hurvínek a kouzelné muzeum – Recenze – 40%

Hurvínek a kouzelné muzeum je český 3D animovaný rodinný film, který vznikal celkem přes osm let a pracovali na něm filmoví tvůrci a animátoři z České republiky, Německa, Belgie, Dánska a Ruska. Zároveň snímek vznikal ve spolupráci s Divadlem Spejbla a Hurvínka, takže známé loutkové postavičky ve filmu skutečně dabují stejní lidé, kteří jim propůjčili hlasy i na divadle (nedávno zesnulá Helena Štáchová, jíž je film v úvodu věnován, postavy Máničky a paní Kateřiny ještě nadabovat naštěstí stihla). Jinak o Hurvínkovi kromě divadelních her existuje i mnoho audio příběhů a televizních večerníčků a jde skutečně o český fenomén, takže jej snad není třeba představovat.
 
Hurvínek a kouzelné muzeum – Recenze
Zdroj fotek: cinemart.cz

24. 8. 2017

Barry Seal: Nebeský gauner (American Made) – Recenze – 80%

Film Barry Seal: Nebeský gauner je v podstatě dramatem podle skutečných událostí, které jsou nicméně natolik zábavně ujeté a ve své šílené absurdnosti legrační, že film je ve výsledku mnohem vtipnější než leckteré komedie. Například u nedávné akční komedie Zabiják & Bodyguard jsem se nezasmál nahlas ani jednou, zatímco u filmu Barry Seal: Nebeský gauner jsem se smál nahlas aspoň tucetkrát, a to ještě dost intenzivně, což je u mě docela vzácnost.

Barry Seal: Nebeský gauner (American Made) – Recenze
Zdroj fotek: cinemart.cz

23. 8. 2017

Temná věž (The Dark Tower) – Recenze – 40%

Především je potřeba říct, že názory diváků na americké sci-fi/fantasy Temná věž se asi budou lišit na základě toho, jestli půjde o fanoušky její knižní předlohy, či nikoli, a jak budou k filmu přistupovat. Předlohou Temné věže je totiž stejnojmenná osmidílná románová série spisovatele Stephena Kinga, která je ohromně obsáhlá a mnohovrstevnatá a jde v podstatě o Kingovo autorské opus magnum, jež je pro něj něco jako Pán prstenů pro Tolkiena nebo Hra o trůny pro George R. R. Martina.

Je poměrně obtížné vysvětlit, co by měla být filmová Temná věž zač. V žádném případě nejde o troufalý pokus našlapat všech těch osm knih do jediného filmu, trvajícího navíc pouhopouhých 91 minut, protože to by bylo absurdní. Střízlivější by bylo tvrdit, že jde o adaptaci jen prvního dílu série, ale ani to není úplně pravda – děj filmu je totiž O NĚČEM ÚPLNĚ JINÉM, a to včetně toho, že má jiného hlavního hrdinu, takže ROZHODNĚ NEJDE O ADAPTACI. Původně možná tvůrci natočení adaptace prvního dílu zvažovali, ale i to zřejmě bylo nad jejich možnosti, a tak se rozhodli vzít si z něj pouze ty úplně nejzásadnější styčné prvky a natočit jen volně inspirovanou variaci na původní příběh Temné věže.
 
Temná věž (The Dark Tower) – Recenze
Zdroj fotek: falcon.cz

17. 8. 2017

Po strništi bos – Recenze – 60%

Píše se rok 1943, zuří válka a osmiletý chlapec Eda Souček je nucen se vystěhovat se svými rodiči (Ondřej Vetchý a Tereza Voříšková) z pražského bytu, proto zamíří na venkov bydlet k zemitým příbuzným (Petra Špalková, Hynek Čermák a zásadový dědeček Jan Tříska). Neznámé prostředí je pro Edu velkou výzvou – poznává spoustu nových lidí, snaží se přizpůsobit venkovskému životu a obstát jako nový člen v partě místních kluků, to vše na pozadí válečných událostí.
 
Po strništi bos – Recenze
Zdroj fotek: bioscop.cz

16. 8. 2017

Zabiják & Bodyguard (The Hitman´s Bodyguard) – Recenze – 50%

Bývalý top-tajný agent a v současnosti elitní nájemný ochránce na volné noze (a s traumatem z minulosti kvůli jedné neúspěšné akci) Michael (Ryan Reynolds) dostane novou zakázku – usvědčeného trestance, profesionálního zabijáka Daria (Samuel L. Jackson), kterého má ochránit na cestě do nizozemského Haagu, kde musí stihnout soud a svědčit proti bývalému prezidentovi Běloruska (Gary Oldman). Odměnou za svědectví bude Dariovi propuštění jeho ženy z vězení (Salma Hayek). A Michaelovi tuhle prácičku dohodila jeho bývalá přítelkyně, agentka Interpolu, která by mu mohla dopomoci zpět k jeho agentské kariéře.
 
Zabiják & Bodyguard (The Hitman´s Bodyguard) – Recenze
Zdroj fotek: Vertical Entertainment

11. 8. 2017

Annabelle 2: Zrození zla (Annabelle 2: Creation) – Recenze – 60%

Hororové pokračování Annabelle 2: Zrození zla se odehrává dějově před událostmi z filmu Annabelle z roku 2014 (je to takové to „jak to všechno začalo a odkud se vzala ta strašidelná panenka a podobně“), a ten byl zas spin-offem k hororu V zajetí démonů. A vzhledem k tomu, že se plánuje i samostatný film s tou démonickou jeptiškou ze V zajetí démonů 2 (a v tomhle filmu je na ni odkaz), tak je zřejmé, že nám tu vzniká další provázaný filmový svět.
 
Annabelle 2: Zrození zla (Annabelle 2: Creation) – Recenze
Zdroj fotek: Vertical Entertainment

4. 8. 2017

Emoji ve filmu (The Emoji Movie) – Recenze – 30%

Hrdiny tohoto animovaného filmu od studia Sony jsou emotikony v mobilním telefonu, které vypadají přibližně takto:

Emoji

Podstatné je, že u každého emoji jeho vyjadřovaná emoce či fyzický vzhled dost podstatně souvisí s jeho chováním nebo charakterovými vlastnostmi. Hlavním hrdinou je emoji jménem Gene, který by měl znázorňovat emoci „pche“, jako že je mu všechno jedno. Žije s ostatními emoji v textové aplikaci, v níž se nachází velkoměsto Textopolis, těší se na první den v práci, a že si ho třeba majitel mobilu, středoškolák Alex, vybere do své sms zprávy. Jenže kromě „pche“ dělá Gene ještě všelijaké jiné obličeje a nálady, tudíž se mu první den v práci zle nepovede a hrozí, že bude coby vadný emoji zlikvidován. Vydává se tudíž pryč z aplikace (v doprovodu emoji „high-five“) najít hackerku, která by ho přeprogramovala a „opravila“, aby dělal skutečně už jenom „pche“.

Emoji ve filmu (The Emoji Movie) – Recenze
Zdroj fotek: falcon.cz