28. 7. 2022

DC Liga supermazlíčků (DC League of Super-Pets) – Recenze – 60%

Animovaný film DC Liga supermazlíčků se odehrává v komiksovém světě, kde existují Superman, Batman, Wonder Woman, Aquaman a další superhrdinové tak, jak je známe z hraných filmů od DC. Rozdíl je pouze v tom, že Superman má psa jménem Krypto, který je obdařen stejnými schopnostmi jako on. Když byl totiž Superman jako malý svými rodiči odeslán na Zem z vybuchující planety, Krypto s ním coby štěně sdílel vesmírný modul. Nyní společně potírají zločin jako dokonalí parťáci (když zrovna není čas na venčení nebo na sledování televize). 

DC Liga supermazlíčků (DC League of Super-Pets) – Recenze
Zdroj fotek: Vertical Entertainment

21. 7. 2022

Velká premiéra – Recenze – 40%

Velká premiéra je novým filmem režiséra, scenáristy a herce Miroslava Krobota, který jej stejně jako své předchozí celovečerní počiny Díra u Hanušovic a Kvarteto napsal spolu se scenáristou Lubomírem Smékalem. Jde o snímek na hranici dramatu a lehké komedie, který zapadá do Krobotovy filmové tvorby zejména tím, že jde opět o panoptikum svérázných figurek, které se nejistě plácají ve vlastních životech. Našla by se však i další pojítka – film opět staví především na postavách a vztazích mezi nimi, zatímco jeho minimalistický děj se rozpadá do slepence situací, které jeho hrdinové zažívají, a prostupují jím zjevné (leč dosti nejasné a nejspíš i nepříliš naplněné) umělecké ambice. Celý snímek pak vyvolává dojem polo-improvizovaného představení s prvky nonsensu na nějaké alternativní divadelní scéně, a to včetně naprosto příšerné a iritující hudby. 

Velká premiéra – Recenze
Zdroj fotek: Falcon

8. 7. 2022

Thor: Láska jako hrom (Thor: Love and Thunder) – Recenze – 40%

Severský bůh hromu Thor se jako první ze superhrdinské skupiny Avengers dočkal svého čtvrtého filmu. Zatímco první Thor svým stylem a díky režii Kennetha Branagha připomínal dramatické fantasy odehrávající se v shakespearovských kulisách, tak jeho pokračování Thor: Temný svět tuto stylizaci opustilo a nahradilo ji důrazem na komediální složku. O další výraznou proměnu tónu se postaral původně novozélandský režisér, scenárista a herec Taika Waititi, když filmu Thor: Ragnarok vtiskl retro nádech 80. let (včetně křiklavých barev a rockové hudby) a ještě zásadněji přidal na humoru a sebeironii. Thor: Ragnarok se díky tomu stal jedním z nejchválenějších filmů studia Marvel, což dopomohlo k tomu, že režie čtvrtého dílu série opět připadla Waititimu.

Thor: Láska jako hrom (Thor: Love and Thunder) – Recenze
Zdroj fotek: Falcon